Nyborstad svans och Horslyx

Idag har jag haft lite kvalitetid med Cirona.
 
 
 
Först så väntade vi på hovslagaren. Pojkarna fick stå i boxarna och äta hö medan Cirona stod i gången. Hon står jätte snällt så länge man håller på med henne. Det innebär att jag borstade hennes svans i en kvart!  Att borsta en svans utan pälsglans var riktigt tråkigt men hovslagaren uppskattar inte hala ben som det blir efter pälsglansen.
 
Svansen är ett bra ställe att borsta om man borstar bara för sakens skull.
 
 

Sedan kom hovslagen. Hon tycker det är ganska jobbigt. Det är inte lätt att vara 27 år och lyffta på benen hur som helst. Så jag tog fram de där.. Ni vet.. Sådana dära burkar som hästen kan slicka i som Ida köpte i ullared.
 
Jag googlar åt er:
 
 
 
Då skötte hon sig riktigt bra. Så jag stod en bra stund och lät henne slicka. Riktigt mysigt. Baloo som såg det ifrån sin box blev också sugen. Han sträckte fram huvudet så långt han kunde och slickade i luften. Det måste vara hästars sätt att slicka sig runt munnen.
 
Cirona hade fått ena framhoven skodd innan jag gav henne slickburken. Hon var snäll genom båda bakhovarna. Men när hon skulle ta sista framhoven så blev hon arg/irreterad. Hon är väl stel och tyckte att det var jobbigt. Men hon slickade snart på som vanligt igen.
 
 
OBS!
Ska jag vara ärlig så googlade jag på Horslyx Mini... Jag bytte bara texten när jag tog bilden.

Zam W

I två år så har Jenny ridit Zam på ridskolan. Jenny har även tävlat dressyr med honom och fått några rosetter. Efter att ha velat i ett år så har hon äntligen köpt honom.
 
Jag visste i flera månader att Jenny skulle köpa honom innan hon själv insåg det.  Jag tror till och med att det var så illa att Jennys sambo ledsnade på Jennys velande så han tillslut sa åt henne att köp hästen.
 
Idag bor han med Cirona och Baloo men ska flytta till Ulricehamn om några veckor.
 
 
 
Baloo har varit super bitch mot Zam imellanåt. Men det hände en rätt häftig första veckan Zam var här. Baloo var ute och red så Zam och Cirona var ensamma i hagen. Zam fick till och med äta ur samma hög som Cirona.
 
 
Så när superbitchen kom tillbaka till hagen så försökte han jaga bort Zam. Både ifrån Höt och Cirona. Men Cirona ställde sig hela tiden i vägen så Baloo inte kunde komma åt Zam. Hon ställde sig bakom Baloo så Baloo inte kunde hota med att sparka Zam.
 
Jag tror aldrig jag sett något djur skydda ett annat djur som blivit mobbad.